Kozarec tiranije, prosim: diktatorji in njihove pijače
humor

31/10/2015 Izbor Novice Komentar / Avtor:Paul Kan / Prevod:Špela Sodja
Foto: © tinmoi.vn

Oznaka diktator je včasih samo način za diskreditacijo voditeljev, ki se upirajo diktatu Zahoda. Od trenutka, ko jim prilepijo tovrsten naziv, so voditelji s trdo roko nenehno pod drobnogledom. Kaj pijejo, da si vsaj nekoliko olajšajo dušo?

Kako že pravijo? »Moč izpridi človeka, a absolutna moč je, no … Zakon!« Le redki posamezniki so si pridobili brezmejno moč, da si ustvarijo svojo osebno vizijo raja na Zemlji. Vendar pa se kult osebnosti ne zgradi kar sam od sebe. Voditi gulage zna biti naporno. Vsake toliko mora celo diktator sneti svoje žametne rokavice in z železno roko seči po kozarcu. Tole je seznam najljubših pijač nekaterih od njih.

Kim Jong-Un: Vdrževanje jedrskega orožja, usmrtitve višjih častnikov s protiletalskimi topovi in Dennis Rodman na obisku … Vse kaže, da Johnnie Walker zares pomaga pri sproščanju.

Kim Jong-Il: Starejši Kim ni bil le najboljši golfist na svetu, daleč naokoli je slovel tudi zaradi žeje po francoskih konjakih. V dokaz zvestobe znamki Hennessey je zapravil skoraj milijon dolarjev na leto za ta francoski grozdni sok in do leta 2011 postal največji kupec te pijače na svetu.

© huffpost.com

Vladimir Putin: Predsednik Ruske Federacije domnevno ne pije veliko. A kako naj bi se, ko je zasedel Krim, uprl zdravici z bivšim italijanskim premierjem Silvijem Berlusconijem? Nazdravila sta s steklenico šerija letnik 1775, ki ga je na Krim prinesel grof Mihail Voroncov med vladavino Katarine Velike.

Sadam Husein: Čeprav Združene države in njihovi zavezniki v Iraku niso našli orožja za množično uničevanje, jim je uspelo odkriti, da je Sadam oboževal Mateus Rosé, popularno portugalsko vino v 70. letih.

Moamer Gadafi: Še preden je njegovo ime v angleškem jeziku postalo sinonim za posebno boleč način zabadanja ljudi, je libijski voditelj oboževal viski Johnnie Walker Blue Label in šampanjec Laurent-Perrier rosé.

© ezine.inverhills.edu

Fidel Castro: Kdo vodji revolucije po večurnih govorih v Politbiroju ne bi privoščil požirka proletarskih pijač – koktejlov mojito in cuba libre?

Mobutu Sese Seko: Klobuk z leopardjim vzorcem ni bil edini modni dodatek diktatorja Konga. Iz sadja, ki je raslo na njegovem zasebnem vrtu, je izdeloval svoj brandy.

Nicolae Ceausescu: Romunskemu diktatorju in njegovi ženi ni bilo usojeno, da bi ob božični večerji leta 1989 spila svoj običajni kozarec šampanjca in viskija Chivas Regal. Strelni vod ju je pospravil zgodaj istega dne, ko je čez Vzhodno Evropo zavel konec komunizma.

© independent.co.uk

Robert Mugabe: ogromna inflacija, za katero je bil odgovoren, ni ustavila praznovanja njegovega 85. rojstnega dne, na katerem so popili dva tisoč steklenic šampanjca Bollinger letnik 1961, šampanjca Moët & Chandon in petsto steklenic viskija Johnnie Walker.

Josif Stalin: Striček Joža naj bi odraščal z v vodko namočeno krpo v ustih, ki je nadomeščala dudo, zato ni nobeno presenečenje, da je zrastel v tirana v vseh pogledih, ne zgolj političnega. Stalin je bil znan po večerjah, na katerih se je pilo do onemoglosti, da bi se jeziki razvezali in bi hitreje odkril, kje je potrebno začeti čistko, sam pa je med tem pil vodo.

Nazdravite smrti despota po svoji izbiri s koktajlom:

Železna roka v žametni rokavici

  • 1 merica škotskega viskija

  • 1 merica gina

  • ½ merice sirupa

  • ¾ limoninega soka

  • pljusk likerja Benedictine

  • pljusk grenčice Peychauds

Vse sestavine zlijte v mešalnik za koktajle poln ledu in mešajte, kot da je od tega odvisno vaše življenje. Prelijte v kozarec za koktajl, ki naj bo mrzel kot tiranovo srce. Okrasite s ščepcem svobode.

Navdih za zdravico poiščite na portalu War On The Rocks


Twitter Facebook
Vaš komentar

#humor #tiranije #diktatura

Twitter Facebook

Povej naprej! Brez vaše pomoči ta stran ne bi obstajala. 
 Podprite nas. 


Twitter Facebook
zakon o obrambi

Militarizacija evropske krize

obračunavanje

Prvi rasist proti prvemu škodljivcu

kriza medijev

Umberto Eco: Zgodovino pišejo velike laži

ruska nesreča

»Sram me je, da sem Nizozemec!«

kaos na bližnjem vzhodu

Begunci kot geopolitično orožje

islamska država

Kako močna je Islamska država na polotoku Sinaj?

zahodni imperializem

Begunska zarota tišine

begunska kriza

Evropa se prebuja iz ameriškega sna